Редактор: e-mail: кадър БНТ 1Здравната система е добре подредена, по проблемите идват

...
Редактор: e-mail: кадър БНТ 1Здравната система е добре подредена, по проблемите идват
Коментари Харесай

Доц. Спасков: Системата е добра, но се заобикаля. Хасърджиев: Много хора в болниците не са за там

Редактор: 

e-mail: 

кадър Българска национална телевизия 1

Здравната система е добре подредена, по проблемите идват от това, че непрекъснато вършим опити да я заобикаляме, това съобщи в полемика по Българска национална телевизия 1 някогашният началник на „ Пирогов “ доцент Спас Спасков. Според Станимир Хасърджиев, ръководител на Националната пациентска организация пък системата не е отзивчива към пациента. Така те разясниха поредност от смъртни случаи, в които хора не получават съответна помощ в коронавирус рецесията.

„ Върнахме се в интервала, когато пандемията ни изненада “, разяснява доцент Спасков. Той добави, че първо са наплашени хората, които при всеки признак незабавно отиват в болничното заведение. От друга страна медиците също са се стъписали, тъй като са наплашени, че надали не всеки контакт с ковид е гибелен и това води до отлива им от системата.

„ Много хора, които се тълпят в лечебните заведения, не са за там “, съобщи Станимир Хасърджиев. Той сподели също, че от дълго време е трябвало да бъде дадена опция лекарите да преглеждат пациенти онлайн и това да се заплаща от здравната каса. Това обаче към момента не е направено, а едвам тези дни лекари и фармацевти се договарят по какъв начин да се ревизират предписания по телефона.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР